Het beroep

Je droomt van een veilige wereld waar de voortdurende dreiging van aanslagen en oorlog ontbreekt. Je verlangt naar een samenleving die safe is, waarin constante controle en camera’s overbodig lijken, maar waarin je paraat staat om slagvaardig op te treden. Na je opleiding aan het Veiligheid & Defensie College kun je de kant van de beveiliging, defensie, politie of handhaving en toezicht op. Je eerste stap in die daadkrachtige wereld is ROC Midden Nederland. Samen streven we naar vrede, respect en solidariteit. Zo kom je terecht waar je wilt zijn! Straks bewaak én verleg je (je) grenzen!

Beveiliger

Als beveiliger houd je toezicht en zorg je ervoor dat anderen zich veilig voelen. Je loopt controlerondes en spoort onregelmatigheden op. Soms is het nodig om stevig op te treden zoals bij een brand, kleine criminaliteit en ongevallen. Het is dan jouw taak om de schade zoveel mogelijk te beperken en hulp in te roepen van gespecialiseerde hulpdiensten. Een beveiliger werkt in gebouwen, winkels of bij evenementen.

Toezichthouder en handhaver

Een toezichthouder en handhaver houdt toezicht in de openbare ruimte, het openbaar vervoer en milieu of je werkt als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). In deze baan werk je bij de overheid zoals een gemeente, provincie of waterschap. Ook werken in het openbaar vervoer behoort tot de mogelijkheden.

Werken bij Defensie

Na je opleiding aan het Veiligheid & Defensie College kun je gaan werken bij een krijsonderdeel van Defensie (marine, landmacht of luchtmacht). Je gaat aan de slag als militair, sport- en bewegingsleider, bedrijfsautotechnicus, ict-medewerker of monteur sterkstroominstallaties.