Beloften van FC Utrecht op stage bij het Veiligheid & Defensie College

FC Utrecht onder 19 op stage bij V&D College

Dat is een cross-over die je niet zag aankomen. In oktober kwamen de jongens van FC Utrecht onder de 19 (O19) op bezoek voor training en coaching op het gebied van “groepsvorming”. Samenwerken, discipline en leiderschap stonden hierbij centraal. Wat dat betekent in de praktijk? "Durf elkaar aan te spreken als je andere verwachtingen hebt in houding en gedrag van je teamgenoten. Coach elkaar als je denkt dat het beter kan."

Trainer van FC Utrecht O19 Robert Wijnand zei er het volgende over;

"Dankzij jullie training hebben ze geleerd om elkaar beter te helpen wanneer het nodig is en om binnen een kort tijdsbestek ervoor te zorgen dat ze dat ze het voor elkaar hebben en met elkaar op een lijn zitten. Je merkt nu binnen de groep dat ze elkaar durven te corrigeren en elkaar ook helpen zowel binnen als buiten het veld. Een mooi voorbeeld hiervan is onze wedstrijd tegen Sparta waar we een 0-2 achterstand hebben kunnen ombuigen naar 2-2 omdat ze bereid waren om voor elkaar te werken in het veld."

 

Als college zijn we natuurlijk apetrots dat we een bijdrage hebben geleverd aan het teamproces van dit elftal en hopen natuurlijk dat ze dit zullen voortzetten in de competitie. Wie volgt?!?!? Wij zijn er klaar voor.

13 november 2019
ROC Midden Nederland
Veiligheid & Defensie College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: