Techniekmiddag goed bezocht

Op dinsdag 18 april organiseerde ROCMN op de Tech Campus in Nieuwegein een speciale Techniekmiddag voor leerlingen uit het VMBO. Ruim 100 leerlingen van diverse VO-scholen namen deel aan de Techniekmiddag. Na een plenaire start en welkom door Wim Bos, manager ICT College, maakten de leerlingen in een carrousel kennis met de verschillende werelden van techniek. Alle techniekcolleges van ROCMN verzorgden een doe-workshop met activiteiten voor de leerlingen.

De leerlingen konden als beginnend meubelmaker een tafeltje maken bij Bouw & Interieur College. Proefjes doen bij de laboratoriumopleiding van het Gezondheidszorg College en sleutelen aan laptops bij het ICT College. Bij Tech College maakten de leerlingen kennis met mechatronica en zagen ze een sorteerrobot aan het werk. Ook was er een workshop elektrotechniek. Bij Automotive College leerden ze hoe je een schakeling moet maken. Omdat alle technische opleidingen ook in combinatie met een VEVA-opleiding kunnen worden gevolgd was er in de gymzaal ook een fysieke training onder leiding van studenten van het Veiligheid en Defensie College. In de OTIB-trailer konden de leerlingen vliegen, een 3D print maken of zelf een badkamer ontwerpen.

Het doel van de middag is leerlingen kennis te laten maken met veelzijdige en moderne techniek, zodat de keuze voor een techniekprofiel en een vervolgopleiding in de techniek makkelijker wordt. De laatste jaren is de animo voor technische opleidingen niet groot, terwijl er heel veel vraag is naar goed opgeleide vakmensen. De middag was een groot succes dankzij de inzet van enthousiaste docenten, studenten, dio's en medewerkers M&C.