UNESCO 2019: een periode met extra aandacht voor vrede en veiligheid, wereldwijd

appel UNESCO 2019 ROC Midden Nederland

Aanstaande woensdag 6 maart start het programma UNESCO 2019. Samen met studenten, docenten en ambassadeurs trappen we af om 8.30 uur met een appel op het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein. UNESCO 2019  wordt officieel geopend door Henk Schotpoort (Directeur Business & Administration College). Na de officiële opening presenteren studenten van het Veiligheid & Defensie College het project Future for Young People en doen verslag van hun studiereis “VeVa-for-Gambia”.

UNESCO 2019
UNESCO 2019 wordt actief beleefd in de periode voorjaarsvakantie-meivakantie (6 maart-26 april). Studenten, docenten en medewerkers van ROC Midden Nederland gaan aan de slag met diverse activiteiten binnen de thema’s; Interculturele Dialoog, Vrede & Mensenrechten, Duurzaamheid en Wereldburgerschap. Zo staan er bij het Business & Administration College Amnesty briefschrijfacties en diverse workshops op het programma, het Tech College verzorgt verschillende presentaties over Energie Transitie en het Veiligheid & Defensie College doet verslag van hun bijzondere studiereis naar Gambia. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten die op meerdere colleges (waaronder ook de Amnesty briefschrijfactie) worden aangeboden.

Geïnteresseerd in UNESCO 2019?
Volg ons de komende periode via de website van ROC Midden Nederland en via onze social media-kanalen. Belangstellenden voor de officiële opening op woensdag 6 maart zijn van harte welkom!

UNESCO & ROC Midden Nederland

Als één van de acht Nederlandse mbo-UNESCO-scholen steunt ROC Midden Nederland UNESCO. We willen studenten de kans geven om bij te dragen aan grote maatschappelijke thema’s, dichtbij en ver weg.  Zo stimuleren we studenten om een verschil te maken en vooral om hierbij te leren van elkaar.

logo UNESCO Associated Schools
4 maart 2019
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: