UNESCO SCHOOL IN MIDDEN NEDERLAND

Maandagochtend 22 mei stonden de studenten van het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein weer klaar voor het wekelijkse appel. Dit keer werden zij vergezeld door studenten van het Tech- en het Bouw & Interieur College. Het was de aftrap van de UNESCO driedaagse. Tot en met woensdag 24 mei gaat een aantal groepen studenten van deze drie colleges plus het Business & Administration College aan de slag met de thema’s duurzaamheid, internationalisering en verschillende culturen in onze samenleving.

Programma
Na het appel worden de aanwezige studenten toegesproken door Ruud van Diemen, directeur Veiligheid & Defensie College en krijgen zij een presentatie van Paul Brederveld, vrijwilliger bij Amnesty International. Hij vertelt over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de taken die Amnesty oppakt. Later in de ochtend gaan de groepen naar hun eigen college om daar verder met het thema aan de slag te gaan. De studenten van het Tech- en Bouw & Interieur College onderzoeken hoe duurzaam scholen in Nieuwegein zijn. De studenten van het Business & Administration College krijgen een debattraining en debatteren met als thema de interculturele dialoog. De studenten van het Veiligheid & Defensie College gaan bij de verschillende colleges een presentatie geven over hun ervaringen als vrijwilliger in Gambia (Afrika). Woensdag  24 mei wordt de UNESCO driedaagse afgesloten met een presentatie door de betrokken studenten over hun ervaringen en bevindingen gedurende deze drie dagen.

UNESCO School
ROC Midden Nederland heeft als school al enkele jaren het UNESCO- schoolprofiel. Internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit zijn belangrijke doelstellingen voor scholen met het UNESCO-schoolprofiel. De scholen maken deel uit van een wereldwijd netwerk met zo’n 10.000 scholen. UNESCO-thema’s komen structureel en schoolbreed aan de orde. Bij ROC Midden Nederland geven wij speciale aandacht aan deze doelstellingen door naast de lessen speciale projecten te organiseren en onze studenten te stimuleren op internationale stage te gaan.