Veva-studenten aan het werk

Sinds de start van de samenwerking met Jobgenie (Accent Covebo Group) in februari 2017, zijn er meer dan 20 studenten die een intakegesprek hebben gehad. Dit zijn studenten die twijfelen of zij hun loopbaan, na het behalen van hun diploma, bij defensie willen voortzetten. Zij willen kijken naar een andere loopbaan en/of studie. Jobgenie en het studieloopbaancentrum van ROC Midden Nederland werken samen om voor deze studenten een ‘Nieuw Perspectief’ te vinden. Dit kan zowel op de arbeidsmarkt of met een opleiding (bol of bbl).
Een vijftal studenten zijn tijdelijk geplaatst in de facilitaire dienstverlening of de bouwsector zodat ze in september een nieuwe opleiding kunnen starten. Een aantal hebben toch voor defensie gekozen en voor een deel van de studenten wordt gekeken naar een vervolgopleiding. 

Startkwalificatie
VMBO studenten die voor de opleiding VEVA kiezen, doen dat heel bewust. Ze moeten een zware fysieke test afleggen voordat ze worden toegelaten. En dan nog komt het voor dat een student er uiteindelijk niet voor kiest om door te gaan naar Defensie, maar liever als burger aan de slag gaat. Dat is nu het mooie van deze opleiding; omdat ze ook reguliere mbo-vakken krijgen, krijgen ze ook een mbo-diploma niveau 2 of 3. Een startkwalificatie waarmee ze de arbeidsmarkt op kunnen of een nieuwe opleiding kunnen starten.

Covebo
Covebo Uitzendgroep is sinds 2001 actief in zowel internationale arbeidsbemiddeling als bemiddeling van Nederlandse vakkrachten. Met een uitgebreid netwerk van vestigingen in Nederland, Polen en Duitsland en partners in België, Hongarije, Roemenië, Spanje en Portugal is Covebo al jaren een toonaangevende uitzendgroep. Covebo richt zich op de volgende specialismen: Bouw, Techniek, Productie, Logistiek, Office.