Leidinggevende in de veiligheidsbranche - bol

  • Niveau 4
  • BOL
  • Kopopleiding

Wat doe je als leidinggevende in de veiligheidsbranche?

Als leidinggevende in de veiligheidsbranche stuur jij een team van handhavers-in-opleiding aan die een handhavingsproject bij een gemeente uitvoeren of beveiligers-in-opleiding die een bedrijfsgebouw of industrieterrein beveiligen. Je bent verantwoordelijk voor (een deel van) de bedrijfsvoering zoals de personeelsplanning. Uiteraard ben je zelf ook onderdeel van het team en werk je mee in de uitvoering. Samen met je medewerkers zorg je ervoor dat iedereen zich veilig voelt en de klus geklaard wordt

Is Leidinggevende in de veiligheidsbranche iets voor jou?

Heb jij je diploma mbo niveau 3 Handhaver Toezicht & Veiligheid, Beveiliging of Veiligheid & Vakmanschap op zak én leidinggevende capaciteiten? Zie je jezelf een team aansturen en projectmatig werken? Wil jij meer verantwoordelijkheid en je skills in personeelsbeleid ontwikkelen? En wil je daarnaast een goede basis hebben om door te stromen naar het hbo? Dan is deze 1-jarige specialistenopleiding op niveau 4 echt iets voor jou!

Open avond 13 juni

Open avond 13 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.449,-

Crebonummer en naam

  • 25160 Leidinggevende team/afdeling/project in de veiligheidsbranche

Wat leer je op deze niveau 4 opleiding?

Je leert hoe je leidinggeeft aan een team, afdeling of project in de veiligheidsbranche. Je leert hoe je het best een team samenstelt, personeel werft en een goede personeelsplanning maakt. Daarnaast leer je projectmatig werken vanuit beroepsopdrachten. Leren van je eigen gedrag en houding is heel belangrijk om jezelf te ontwikkelen op het gebied van leiderschap. 
Deze kopopleiding op niveau 4 is een verdieping op de mbo-3 opleiding Coördinator Beveiliging of Handhaver Toezicht & Veiligheid. Naast de vakken waarin je leert leidinggeven krijg je ook vaardigheden aangeleerd die jou een goede basis bieden voor een studie op het hbo.

Inhoud van de opleiding Leidinggevende in de veiligheidsbranche

Je doet ervaring op tijdens de theorie en praktijk op school, in beroepsgerichte opdrachten en projecten en in je stage (1 dag in de week).

Leidinggeven en Personeelsbeleid/Human Resources Management (HRM)
Na een introductie op de opleiding en het formuleren van je eigen leerpad, volg je op school de modules Leidinggeven en Personeelsbeleid/HRM. In de module Leidinggeven gaat er veel aandacht naar (persoonlijk) leiderschap, management en communicatie. De module HRM bevat de onderdelen instroom, doorstroom en uitstroom van personeel.

In kleine, wisselende groepen werk je in het projecttraject aan opdrachten waarbij projectmatig werken, begeleiding en (peer)coaching centraal staan. Je volgt daarnaast in een vaste groep je eigen ontwikkeltraject en ontwikkelt je skills als leidinggevende.

Keuzedelen
Je kunt je voorbereiden op doorstroom naar het hbo met het keuzedeel Voorbereiding hbo in samenwerking met de Hogeschool Utrecht. Of je digitale skills verbeteren met het keuzedeel Digitale vaardigheden Basis of Gevorderd.

Algemene vakken

  • Nederlands
  • Rekenen 
  • Engels 
  • Loopbaan & Burgerschap
  • Professioneel fit.

Dit ga je leren

Plannen en organiseren

Overtuigen en beïnvloeden

Begeleiden en coachen

Analyseren en adviseren

Stage

Op school bereiden we je voor op je stage in de veiligheidsbranche. Tijdens je stage leer je je skills op het gebied van leidinggeven en personeelsbeleid inzetten, waarbij je focust op samenwerking met alle betrokken partijen en een goed resultaat van het team en/of project.

Wat ga je doen tijdens je stage?

  • Signaleren van behoeften op het gebied van personeelsbeleid en projecten.
  • Adviseren bij werving en selectie van medewerkers.
  • Begeleiden van medewerkers op het gebied van functioneren en beoordelen.
  • Leidinggeven bij en zelf meewerken aan projecten.

Wat kun je na de opleiding Leidinggevende in de veiligheidsbranche

Diploma behaald? Dan kan je aan het werk als leidinggevende in de veiligheidsbranche of verder studeren op het hbo (bijvoorbeeld Integrale Veiligheidskunde). 

Vooropleidingseisen

Je hebt een van de onderstaande mbo-diploma's.

  • Mbo-3 Handhaver Toezicht & Veiligheid
  • Mbo-3 Coördinator Beveiliging
  • Mbo-3 VEVA

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin kun jij checken of je écht de goede keuze gemaakt hebt en voer je gelijk je eerste loopbaangesprek. 
Vragen? Neem dan contact op met Blanche Streppel: @email.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1449,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Naast het lesgeld en kosten voor boeken en leermiddelen, zijn er kosten voor aanschaf van een laptop en software en andere (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten, stuur dan een mail naar @email

Extra toelatingseisen

Om deze opleiding succesvol te kunnen afronden moet je minimaal 8 jaar in Nederland woonachtig zijn en in aanmerking komen voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dat zijn namelijk vereisten om stage te kunnen lopen bij veiligheidsinstanties en/of bedrijven in de veiligheidssector.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: