Coördinator Beveiliging (bol, mbo)

  • Niveau 3
  • BOL

Wat doe je in dit beroep?

De opleiding Coördinator Beveiliging is een uitdagende opleiding voor beveiligers die meer verantwoordelijkheid willen. Je bent verantwoordelijk voor het beveiligen van bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen en industrieterreinen. Je stuurt een team van beveiligers aan, je coördineert beveiligingswerkzaamheden en stemt dit op elkaar af.

Is dit iets voor mij?

Jij bent sociaal. Je hebt zelfvertrouwen en een goede conditie. Je kunt goed samenwerken en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jouw zintuigen staan altijd op scherp, zodat je snel kunt optreden in onveilige situaties. Je bent niet bang, maar je seint wel op tijd hulptroepen in als het nodig is. Je bent betrouwbaar, eerlijk en je geeft het goede voorbeeld. Ben je daadkrachtig, kun je goed omgaan met vertrouwelijke informatie en ben je stressbestendig? Dan is de opleiding Coördinator Beveiliging iets voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 3

Duur

3 jaar

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25408 Coördinator beveiliging

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je wat je moet kennen en kunnen om een Coördinator Beveiliging te worden. Op school, tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk. Dat betekent dat je onder andere alles leert over de beveiliging van gebouwen, veilig werken en wetgeving. Ook leer je coördineren en rapporteren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Eerst volg je de opleiding Beveiliger (niveau 2) in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Daarna krijg je leerstof op niveau 3. De opleiding duurt drie jaar. Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af. Tijdens de opleiding loop je, per studiejaar, ongeveer 300 uur stage bij de bedrijfsbeveiligingsdienst van ROC Midden Nederland en/of bij een extern beveiligingsbedrijf. Om stage te kunnen lopen bij een extern bedrijf moet je minimaal 18 jaar zijn. Tijdens de opleiding krijg je o.a. vakgerichte vakken zoals: Beveiliging van gebouwen, Wettelijke kaders, Veilig werken en dienstplanning, Rapporteren, Leidinggeven en Beroepsgericht Engels. Maar ook algemene vakken zoals: Nederlands, Engels, Rekenen, Leren, Loopbaan en Burgerschap, ICT en Weerbaarheid.

Keuzedelen
Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo.

Stage

Het bedrijf waar je stage gaat lopen, is een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. Bij het leerbedrijf voer je allerlei werkzaamheden uit die bij je opleiding horen en daarnaast maak je er praktijkopdrachten. Het college onderhoudt contact met je praktijkopleider.

Na je opleiding

Na je opleiding kun je aan de slag als beveiliger. Tijdens de opleiding heb je aangetoond door te kunnen groeien naar de functie van coördinator Beveiliging. Houd er rekening mee dat je eerst in dienst moet zijn bij een werkgever om de afsluitende module te volgen.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Ook heb je geen strafblad of justitieel verleden.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra toelatingseisen

Om deze opleiding succesvol te kunnen afronden moet je minimaal 8 jaar in Nederland woonachtig zijn en in aanmerking komen voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dat zijn namelijk vereisten om stage te kunnen lopen bij veiligheidsinstanties  en/of bedrijven in de beveiligingssector.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: