Zoek jouw studie en beroep

Het is niet altijd gemakkelijk om erachter te komen waar je goed in bent en wat voor opleiding en werk je later wil gaan doen. Op internet vind je veel keuzetests over studies en beroepen. Als je de websites bekijkt, kun je erachter komen wat jij kunt, wat goed bij jou past en welke opleiding je daarvoor kunt volgen. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Ontdek jouw talent

Je weet wel waar je goed in bent, maar hebt geen idee welk werk je kunt gaan doen. Bij 'Test je talent' op beroepeninbeeld.nl kom je erachter welk beroep goed past bij jouw talent. Een andere talententest vind je op de website van roc.nl.

Kies je studie

Een goede test vind je op op de website van de Studiekeuzetest. Weet je wat wil worden maar niet welke opleiding je daarvoor moet volgen, stippel je studieroute uit op een digitale studieroute.

Opleidingen en beroepen vind je in de mbo-stad

Op de website MBO Stad maak je in een digitale stad kennis met alle domeinen waar je later in kunt gaan werken als mbo’er. Je kunt er ook een beroepskeuzetest doen.

Zoek jouw beroep

De website Beroepen in Beeld helpt jou ontdekken welk beroep het beste bij jou past. Je vindt er filmpjes en informatie over alle beroepen op mbo-niveau. Als je al weet welke kant je op wil in de toekomst, zoek dan het beroep erbij. Een andere beroepskeuzetest vind je op de website van de Beroepskeuzetest.