Docenten van het Veiligheid & Defensie College vertellen

De docenten van het Veiligheid & Defensie College komen bijna allemaal uit de praktijk! Ze hebben veel ervaring en vertellen hier graag over. Wil je meer horen? Kom dan vooral naar één van onze open avonden of open dag!

Carl Mutsaers, docent Veiligheid

“Als beveiliger kom je soms op plaatsen waar je anders niet snel komt. Je krijgt te maken met verschillende mensen. Daar moet je op een positieve manier mee kunnen omgaan, net als met de onregelmatige werktijden. Mijn eigen praktijkervaring gebruik ik in de lessen op school. Ik organiseer praktijkprojecten waarbij studenten meehelpen met het toezicht tijdens officiële recepties, evenementen en sportwedstrijden in Utrecht. We hebben een samenwerkingsverband met de politie en de gemeente. De politie leidt eerstejaarsstudenten op tot verkeersregelaars die het hele eerste jaar ingezet kunnen worden. Daar zijn we trots op.”
Ferry Holierhoek, docent Defensieopleidingen

“Afwisseling en veelzijdigheid vormen de mooie kanten van dit beroep. Er zit zowel uitdaging als sportiviteit in. Goed functioneren is alleen mogelijk als je zelfstandig en volwassen kunt optreden. Eerlijkheid, discipline en je zaken voor elkaar hebben zijn belangrijke onderdelen van de beroepshouding. Werken bij Defensie is niet voor iedereen weggelegd. Je moet tegen een stootje kunnen en mentaal weerbaar zijn. Je leert je grenzen verleggen, merkt wat collegialiteit inhoudt en je krijgt - veel meer dan in andere beroepen - een band met elkaar. De opleiding vormt je als mens.”

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: