Studenten van het Veiligheid & Defensie College vertellen

Studenten vertellen graag over hun ervaring op school, op stage, of met de projecten van de opleiding. Wil je meer verhalen horen? Kom vooral naar de open dag van het college!

Grijs muisje

Kaylee van der Velden, oud studente Veiligheid & Vakmanschap

“Toen ik met de VEVA-opleiding begon, was ik een verlegen grijs muisje. Aan het einde van de opleiding was ik veranderd in een zelfverzekerde studente die klaar was voor haar toekomst bij Defensie. 

Ondertussen ben ik al in verschillende landen in Europa op oefening geweest en in 2015 ben ik voor 5 maanden uitgezonden naar Mali. Het was een onbeschrijfelijke levenservaring. Het leukste aan mijn werk is, is dat je kan doorgroeien. Je kan blijven leren en daarmee kan je veel verschillende kanten uit. 

Kaylee van der Velden
Dave Visser, Opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid

“Ik zoek een beroep met afwisseling en actie. Ik kwam uit bij de politie, maar na de havo kon ik daar niet meteen terecht. Eerst moest ik een aantal kwaliteiten ontwikkelen zoals flexibiliteit en overwicht. Daarnaast moet ik goed kunnen communiceren in verschillende situaties. Mijn nieuwe opleiding sluit perfect aan op de Politieacademie. Met dit diploma kan ik straks het eerste jaar zelfs overslaan, maar ondertussen kan ik bij de gemeente stage lopen als handhaver toezicht. Ik wil graag iets betekenen voor de maatschappij.”
Yakup Baskaya (19), Opleiding Beveiliger

“Als beveiliger val je op, het uniform zorgt voor respect. Ik laat mensen zien dat ik er voor hun veiligheid ben. Ik wil een baan zoeken als evenementenbeveiliger. Bij evenementen zijn mensen meestal vrolijk en ik houd van gezelligheid. Toch zal ik altijd opletten of er niks gebeurt. Het beroep is nooit saai; je moet steeds alert blijven en je komt op plekken waar een ander niet mag komen. De opleiding is zwaar, maar docenten gaven mij na schooltijd extra les. Dankzij hen heb ik als eerste van onze klas mijn diploma gehaald.”

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: